Yangın Kapısı Temel Açıklaması

Wiki Article

Yangın merdiveni, yangın esnasında insanoğluın hızlı bir şekilde ve güvenle boşaltma edilebilmesi derunin önemli öneme sahiptir. Tetkikat yangın saksıladıktan sadece 3 an içerisinde yangın mahalinin dumanla dolduğu ve 6 dk içindede alevlerle kaplandığını ortaya koymaktadır.

Özel laboratuvarlarda sınav edilmiş ve belgelenmiş olan baplar çelik sac levha ile tasarlanmıştır. Duman ve sızdırmazlık özelliği olan baplar yardımıyla müstacel durumlarda binanızın eminğini sağlamlayabilirsiniz.

Yangın Merdiveni Kapısı Elbette Açılır? Yangın Merdiveni Bapsı veya Yangın Çıkış Bapsı olarak aşina baplar kullanıldığı binada oluşan yangın veya müstacel bir vaziyet anında insanların kolay bir itmesi ile dâhilen hariçya harbi açılmaktadır.

Yangın baplarının asli görevi insanları yangın takkadak zemine esenlıklı şekilde aksettirmek evetğu bâtınin, olanaklı olan en kısaca sürede tüm insanoğluın binadan ayrılabilmesini elde etmek amacıyla önlem hileınmaktadır.

Çıkış mesafelerinin bapdan kırmızıındığı yapı kullanım sınıflarında, bir koridor ciğerindeki 2 yangın merdiveni arasındaki ara, yağmurlama sistemi olmayan strüktürlarda koridor uzunluğunun yarısından ve yağmurlama sistemi olan binalarda ise koridor uzunluğunun 1/3’ünden az mümteni.

Yanmaz metaller kullanılarak üretilen Yangın Kapıları koyu âdem evladı topluluklarının dolaştığı, konakladığı, toplantı yahut dinlence yaptığı mehabetli binalarda ve hastanelerde yönetmelik gereği mecburi olarak kullanılmalıdır.

Yangın ve ivedi pozisyon anlarında çıkış kolu olarak kullanılan Yangın Kapısı aksesuarı Yangın Bapsı Kolu olarak adlandırılır. ürkü Amerikan bar olarak da deyiş edilen bu grup bazı modellerde alışılagelen kapı koluna misil. 

Yangın Çıkış Kapısı yangın durumunda binadan emin bir şekilde tahliye olmayı sağlayıcı bir bapdır. Yangın Çıkış Kapısı yangına dayanıklı malzemelerden dokumalmalı, kolaylıkla ve hariçya gerçek açılmalıdır.

Yangın takkadak insanların emniyetli bir şekilde boşaltma edilmesi kucakin yangın kapısı son grado nazik bir öneme sahiptir.

Sertifikalar: Yangın kapkaloriın sertifikalı olup olmadığı, ederını etkileyen bir öbür faktördür. Sertifikalı bir yangın istanbul Yanggın kapısı fiyatları bapsı, uluslararası standartlara tatminkâr olarak test edilmekte ve onaylanmaktadır.

Yatay dünya ve bağlama elemanlarının oluşturduğu şekil Z harfine benzediği sinein "Z Tipi Yangın Merdiveni" olarak adlandırılmaktadır. Z tipi yangın merdiveni özellikleri dundaki gibidir.

Evgin çıkış kapıları, yangın sırasında yangının yayılmasını önleyen ve insanoğluın güvenli bir şekilde tahliyesini sağlayan hayati öneme ehil bir yapı elemanıdır.

Ancak dundaki kriterlerin hepsine aynı anda mevla olan bu tip binalarda bir yangın çıkışı ve yangın merdiveni örgülması zaruri olarak akseptans edilmektedir.

Kapı sistemlerinin yangın benzeri afet anlamış olurında hem kaçış hem emniyet hizmeti sunması onları çok kıymettar hale getirmiştir.

Report this wiki page